Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Fratelli Memmola

Una storia d'eccellenza

I fratelli Memmola proseguono da quattro generazioni la tradizione di produzione di olio e di vino, creando prodotti che raccontano una storia di tradizione e di eccellenza

Cura per la terra, passione per i frutti

Da più di un secolo, olio e vino per passione

  • L'inizio

    In Puglia, nella provincia di Brindisi nella città di Francavilla Fontana, Francesco Memmola, bisnonno degli attuali titolari inizia l'attività di produzione e commercializzazione di olio.

    Fine 1800

  • Nuove tecniche

    Il figlio Giovanni nel 1919 si dedicò con particolare cura alle tecniche di allevamento e di produzione dell'olivo ed anche della vite.

    1919

  • Nuovo impulso commerciale

    Nel 1952 subentra nell’attività aziendale familiare il figlio Francesco che diede notevole impulso alla oleificazione e alla commercializzazione dei propri oli e nel 1967 iniziò a vinificare e commercializzare i propri vini.

    1952

  • Il nuovo stabilimento

    I fratelli Memmola Giovanni, Carlo e Cosimo hanno trasferito la sede aziendale nel nuovo stabilimento e utilizzando avanzate tecnologie sia nella raccolta che nella trasformazione delle olive hanno dato inizio all'imbottigliamento di oli di qualità eccellente per portare sulle tavole dei consumatori la storia, la tradizione, i sapori ed i colori di questa meravigliosa terra di Puglia.

    1992