The cellar

Passion, hilly Mediterranean climate, technology, tradition and love for our land

Care for the land, passion for the fruits

The Memmola family, which has been working in the cultivation of olive groves and vineyards for four generations, expresses itself with the love of the past in caring for the plants and in using advanced technologies both in harvesting and in transforming the grapes.

The tradition of the Memmola company in transforming grape juice into the colors, scents and flavors of the Land of Puglia originates in 1967 when Francesco, father of the current owners of the company, began the commercial wine business.

The production process

Il vino viene estratto dalla piccola bacca attraverso l'utilizzo di modernissimi macchinari al fine di conservare tutte le caratteristiche organolettiche che valorizzano la fragranza e la squisitezza del prodotto. A fine estate inizia la raccolta dei grappoli che dalle piante vengono messi direttamente nelle cassette e dopo vengono vinificati.

La lavorazione non è cambiata molto nel corso dei secoli ed è eseguita a bassa temperatura. Le varie fasi di lavorazione sono rappresentate dalla diraspatura, dalla fermentazione in vinificatori in acciaio a temperatura controllata, dalla pressatura soffice, dal condizionamento e dall'imbottigliamento.